Project SamenWerkBedrijf brengt mogelijk 25 baangaranties op

EDE - De anderhalf jaar durende proef, gebundeld onder de naam ‘SamenWerkBedrijf’ tussen de afvalinzamelaar ACV, Werkkracht en de gemeente Ede heeft voor 25 potentiële baangaranties en beter onderhoud van het openbaar groen gezorgd. Dit blijkt uit een onafhankelijke evaluatie, zo meldt de gemeente Ede woensdag in een persbericht.

Structurele baangaranties

De organisaties en het college van burgemeester en wethouders willen vanwege de succesvolle proef blijven samenwerken. De vraag om geld beschikbaar te stellen voor de ruim 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt staat uit bij de gemeenteraad en moet voor een structurele baangarantie zorgen. De gemeenteraad beslist in november over de begroting, dan wordt bekend of de succesvolle proef een blijvend vervolg krijgt.

ACV wil ontwikkeling voortzetten

Het streven is dat het SamenWerkBedrijf wordt uitgevoerd en aangestuurd door afvalinzamelaar ACV. Het uitvoeren van onderhoud openbare ruimte op deze manier, is voor de ACV een welkome taakverbreding. ACV neemt graag de verantwoordelijkheid om deze ontwikkeling voort te zetten en de samenwerking tot een blijvend succes te maken.

Dagelijks onderhoud van de openbare ruimte

Het SamenWerkBedrijf is sinds februari 2017 dagelijks actief in het onderhoud van de openbare ruimte, zoals groenonderhoud en straatreiniging. De kwaliteit van het onderhoud is volgens de gemeente Ede steeds beter op het gewenste niveau gekomen, ondanks een zeer nat voorjaar en een erg warme en droge zomer. De 25 garantiebanen moet er ook voor zorgen dat de gemeente ruimschoots voldoet aan de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten (Wet BQA) die op 1 april 2015 is ingegaan.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Omroep Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: