Gezamenlijk aanpak vakantieparken Veluwe, maar zonder Nunspeet

UDDEL - De Provincie Gelderland gaat bij de aanpak van de problemen rondom vakantieparken verder met tien gemeenten. De gemeente Nunspeet heeft laten weten voorlopig niet mee te doen. Dat schrijft Gedeputeerde Staten van Gelderland.

De Provincie Gelderland heeft 4 miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van verouderde en slecht onderhouden vakantieparken, en de bijkomende problemen rondom permanente bewoning, arbeidsmigranten en criminaliteit. 

Het geld van de provincie gaat in een ontwikkelingsfonds dat camping- en vakantieparkeigenaren moet helpen om de problemen op te lossen. Tot nu toe slaagden ze daar zelf niet goed in. De gemeenten Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Ermelo, Epe, Harderwijk, Heerde, Oldebroek en Putten doen mee aan het fonds.

Gemeenteraad heeft ook wat te zeggen

Apeldoorn, Epe en Barneveld hadden nog wel wat twijfels. Apeldoorn heeft nu bedongen dat elk project waar het ontwikkelingsfonds mee aan de slag gaat, eerst wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Ook Barneveld wil dat de gemeenteraad nog wat te zeggen heeft over de uitvoering van de plannen. 

De gemeente Nunspeet zegt zelf nog geen definitief besluit te hebben genomen. Volgens de wethouder zijn de plannen nog te vaag terwijl van gemeenten wel wordt verwacht dat ze een bijdrage leveren aan het fonds.

De ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken wordt eind dit jaar opgericht en moet begin 2019 aan de slag kunnen. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Veluwe Gemeente Apeldoorn Uddel Provincie Nieuws
Deel dit artikel: