Nieuws

Verkiezingen West Betuwe definitief met 10 partijen

Tien partijen gaan deelnemen aan de verkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe op op 21 november. De verkiezingen zijn nodig in verband met een gemeentelijke herindeling. Maandag was de laatste dag dat politieke partijen nog een lijst konden indienen. © West Betuwe
ENSPIJK - Tien partijen gaan deelnemen aan de verkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe op op 21 november. De verkiezingen zijn nodig in verband met een gemeentelijke herindeling. Maandag was de laatste dag dat politieke partijen nog een lijst konden indienen.
Naar de landelijke partijen CDA, CU, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en VVD doen er ook verschillende lokale partijen mee. Daarbij gaat het om Dorpsbelangen, Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe en Verenigd West Betuwe. Met ingang van 1 januari gaan de huidige gemeentes Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal over in de nieuwe gemeente West Betuwe.
Door het samengaan van deze gemeentes moet het bestuur slagvaardiger kunnen worden. De nieuwe gemeenteraad gaat niet op één locatie vergaderen. Ook komt er niet één groot nieuw gemeentehuis. West Betuwe wil straks in de verschillende dorpen hun dienstverlening aanbieden op bestaande locaties of zelfs bij de mensen thuis.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52