De Graafschap wil aanvallen op uitverkochte Vijverberg tegen 'zoekend' Heerenveen

DOETINCHEM - De Graafschap kan een mooie slag slaan als het vanavond thuis wint van het tot nu toe tegenvallende SC Heerenveen. Trainer Henk de Jong, die er nog speelde en trainde, kijkt er reikhalzend naar uit.

Beide ploegen hebben zeven punten. Heerenveen won pas één keer tijdens de eerste speelronde uit bij PEC Zwolle. Thuis werd dus nog niet gewonnen. De Graafschap pakte de punten vooral op de eigen Vijverberg. Zondag werd Willem II met 2-1 verslagen in de slotfase. 

Tekst gaat verder na de video:

Henk de Jong brengt geen veranderingen aan voor het tweede thuisduel op rij voor de Superboeren. Robert Klaasen en Fabian Serrarens zitten hun laatste wedstrijd schorsing uit. Frank Olijve en Jordy Thomassen zijn opnieuw hun vervangers. Sven Nieuwpoort trainde nog niet mee en zit niet bij de selectie.

'Toptijd gehad in Heerenveen'

'Ik heb daar gespeeld en de beloften getraind. Dat was nog in de tijd van Foppe de Haan. Een absolute toptijd waarin ik veel geleerd,' vertelde De Jong vrijdag in Doetinchem. 'Het is best speciaal zaterdag dat Heerenveen de tegenstander is. Of ze tegenvallen tot nu toe? Ik kijk vooral naar mijn eigen ploeg. Zoekende zijn ze misschien nog wel. Wij willen aanvallen en het publiek vermaken. Maar dat willen we thuis altijd.'

Opstelling: Jurjus, Owusu, Abena, Straalman, Tutuarima; Bakker, Nijland, Olijve; Van Mieghem, Thomassen en El Jebli.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: