Arnhemmer wint kort geding over omgangsregeling met zijn hond

ARNHEM - Twee Arnhemmers hebben vrijdag van de rechter gehoord dat zij hun hond moeten delen. De man en vrouw zetten voor Jax, de hond in kwestie, een omgangsregeling op nadat zij uit elkaar waren. De vrouw wilde hiermee stoppen, maar dat pikte de man niet.

Het jonge stel woonde een paar jaar geleden samen en schafte toen een hond aan. Na het verbreken van hun relatie in 2016 kwamen zij tot een omgangsregeling over de hond.

Omgangsregeling 

De man eiste in het kort geding dat de regeling werd voortgezet en hij kreeg gelijk. Volgens de rechter heeft zowel de man als zijn ex-partner evenveel recht op het doorbrengen van tijd met Jax, omdat zij de hond samen hebben aangeschaft en dus ook samen eigenaar zijn.

Op de zitting bleek verder dat de man en de vrouw deels doordeweeks thuis zijn en verder gebruik maken van een uitlaatservice. De omstandigheden waarin zij voor de hond kunnen zorgen zijn volgens de rechter vergelijkbaar. 

Dwangsom

Tot het moment dat in een eventuele vervolgprocedure anders wordt beslist, moet de omgangsregeling dus worden voortgezet en is de hond wekelijks van maandag tot woensdag en om het weekend bij de man.

Als de vrouw daaraan niet meewerkt moet zij een dwangsom van 100 euro per dag aan haar ex betalen.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: