Begroting loopt op, oppositie Zutphen bezorgd

ZUTPHEN - De oppositie in Zutphen maakt zich zorgen om de voorgestelde bezuinigingen in de Hanzestad. De bezuinigingen zouden nodig zijn om de begroting sluitend te maken, maar nu het tekort oploopt, moeten ook de plannen op de schop.

In een brandbrief aan het college van burgemeester en wethouders van Zutphen vragen de oppositiepartijen om nog deze week een aangepast voorstel te sturen naar de raadsleden, waarin de bezuinigingsvoorstellen worden toegelicht.

Hoe dit op te lossen?

Nadat het college bekendmaakte dat het tekort voor de komende raadsperiode hoger is dan verwacht, willen de partijen precies weten hoe de tekorten moeten worden ondervangen. Er lagen al plannen om het oorspronkelijke tekort weg te werken.

Volgens de oppositie staat in hun informatie dat het tekort nogmaals met een derde is toegenomen. Begin volgende week willen zij daarom nieuwe voorstellen zien om dit tekort op te lossen.

Geen plannen, geen oordeel

De oppositie in de Zutphense gemeenteraad wil de voorstellen eerst hebben kunnen inzien, alvorens erover te vergaderen. Komt het college niet op tijd met voorstellen, dan kunnen zij niet op de geplande datum van 5 november hun oordeel vormen over de begroting.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Politiek Nieuws
Deel dit artikel: