Nieuws

Nieuwe Veluwse specialiteit: frikandellensoep

Frikandellensoep.
De frikandellen-innovatie lijkt nog niet ten einde. Want na de frikandellencapaccio is het nu tijd voor een nieuwe Veluwse specialiteit: de frikandellensoep. © Pannenkoekenhuis De Boswachter
VIERHOUTEN - De frikandellen-innovatie lijkt nog niet ten einde. Want na de frikandellencapaccio is het nu tijd voor een nieuwe Veluwse specialiteit: de frikandellensoep.
Als chefkok Martin van Pannenkoekenhuis De Boswachter in Vierhouten het op zijn heupen krijgt gaat hij nieuwe gerechten verzinnen. Zo had het Veluwse pannenkoekenetablissement ooit speculaassoep en bokbiersoep op het menu staan.
Sinds een aantal dagen prijkt er een noviteit op de kaart: frikandellensoep. 'Mensen kijken je wel even raar aan als je vertelt wat de soep van de dag is', zegt eigenaar Yvonne Vestering. 'Maar er zijn genoeg mensen die zich willen laten verrassen.'
Het gerecht is een gebonden soep, bestaande uit gepureerde frikandellen, bouillon en gefrituurde krokante frikandellenchips.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52