Nieuws

Wat moet je gezien of gedaan hebben als je Gelderlander bent?

Toerist in eigen provincie; welke dingen moet je gezien of gedaan hebben als je Gelderlander bent? En wij hebben uw hulp nodig om de beste tips op een rij te zetten op deze Nationale dag van het Toerisme. © Pixabay
Toerist in eigen provincie; welke dingen moet je gezien of gedaan hebben als je Gelderlander bent? En wij hebben uw hulp nodig om de beste tips op een rij te zetten op deze Nationale dag van het Toerisme.
Tijdens een vakantie naar bijvoorbeeld Barcelona of Parijs bezoekt menigeen de toeristische trekpleisters, zoals de Sagrada Familia of de Eiffeltoren. Terwijl in eigen dorp of stad nog niet eens de kerktoren is beklommen. Herkenbaar?

Populairste toeristische trekpleisters

Dit zijn de populairste bezienswaardigheden in Gelderland, op een rij gezet door Stichting Gelderland Toerisme.
De tekst gaat verder onder de foto.
Toerist in eigen provincie; welke dingen moet je gezien of gedaan hebben als je Gelderlander bent? En wij hebben uw hulp nodig om de beste tips op een rij te zetten op deze Nationale dag van het Toerisme. © Nationaal Park Hoge Veluwe
Regio
Activiteit
Bezoekersaantallen 2017
Arnhem / Rijk van Nijmegen Burgers’ Zoo 1.157.868 Veluwe Nationale Park De Hoge Veluwe (met Kröller Müller) 570.406 Rivierenland De Tuinen van Appeltern 85.000  Achterhoek Musea algemeen, waaronder Museum MORE in Ruurlo en Gorssel 605.000 (totaal museumbezoek Achterhoek)

Op zoek naar de onontdekte pareltjes

Grote kans dat u deze populaire bezienswaardigheden al heeft bezocht. Daarom is Omroep Gelderland op zoek naar de minder voor de hand liggende toeristische trekpleisters.
Welke dingen moet iemand hebben gezien of gedaan hebben bij een bezoek aan Gelderland? 
Wat zijn die onontdekte pareltjes?
Laat hieronder de toeristische tip achter. Graag met een foto of video erbij. Deze informatie komt dan op onderstaande kaart, zodat we het allemaal mooi verzameld hebben (uw e-mailadres maken we uiteraard niet openbaar). 
De tekst gaat verder onder de video.
Video: Esther Stegeman over haar lievelingsplek in Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!