Gelredag 20 oktober: Hanzestad Maasbommel

MAASBOMMEL - De Ridders van Gelre nodigen u op zaterdagmorgen 20 oktober van harte welkom in Hanzestad Maasbommel. Leer tijdens deze Gelredag hertogin Maria van Brabant kennen in deze Hanzestad. Ga mee op struintocht door de uiterwaarden waarover Maria de scepter zwaaide. En leer alles over de geschiedenis van Maasbommel als Hanzestad. Het startpunt voor alle activiteiten is Eeterij de Pont, van 10 tot 12 uur en de toegang is als altijd gratis.

Boswachter van Natuurmonumenten Jan van Mierlo neemt u mee de uiterwaarden langs de Maas in. De tweede hertogin van Brabant gebruikte de rivier om haar schatkist te vullen door tol heffen.. en aan de overkant van de rivier woonde Maria in Oijen. Als de bladeren van de bomen zijn kunt u misschien wel een glimp van haar kasteel opvangen..

En Maasbommel een Hanzestad vraagt u zich misschien af? Jazeker, de historicus Wim Kattenberg heeft na lang speuren in de archieven het bewijs ontdekt dat Maasbommel een echte Hanzestad was! En de Ridders van Gelre zouden de Ridders niet zijn, als ze niet alles over deze ontdekking willen weten. Daarom is Wim Kattenberg erbij tijdens de Gelredag, om u alles te vertellen over Maasbommel als Hanzestad.

Dit alles, zoals altijd gratis en voor niets, van tien tot twaalf uur in Eeterij de Pont. Het bezoekadres is Raadhuisdijk 1 in Maasbommel.

Deel dit artikel: