Medewerkers AkzoNobel beginnen estafettestaking

WAPENVELD - Medewerkers van AkzoNobel leggen deze week voor 48 uur het werk neer voor een betere cao. Het gaat om een estafettestaking. Werknemers in Wapenveld bijten deze maandag het spits af, meldt vakbond FNV.

UPDATE: Fabriek AkzoNobel werkt op 'halve kracht' door staking

Dinsdag sluiten medewerkers in Sassenheim zich bij de actie aan. Vanaf woensdag staken werknemers in Hengelo en donderdag wordt het werk ook in Arnhem voor 48 uur neergelegd.

De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al enkele malen. 'Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht', verklaarde FNV-bestuurder Erik de Vries. 'Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken.' 

De FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel wil praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Heerde Arnhem Wapenveld Economie Nieuws
Deel dit artikel: