Nieuws

VIDEO: Handgranaat Ginkelse Heide tot ontploffing gebracht

EDE - Tijdens de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede is zaterdagochtend in de nabije omgeving een Britse handgranaat gevonden.
Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat, die werd ontdekt door een voorbijganger, lag bij een bosrand aan de Wijde Veldweg.
Tekst gaat verder onder de foto.
Tijdens de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede is zaterdagochtend in de nabije omgeving een Britse handgranaat gevonden. © Omroep Gelderland

Vindplek afgezet

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat ter plekke tot ontploffing gebracht. De vindplek is inmiddels weer vrijgegeven.
Beelden van de ontploffing (tekst gaat verder onder de video):
De granaat wordt tot ontploffing gebracht. Video: Thijs Rensink
Volgens de woordvoerder van de politie had de vondst van de granaat geen gevolgen voor de herdenking. Bezoekers die hun fiets in de buurt van de vindplek hadden gestald, konden vanwege de afzetting even niet bij hun tweewieler.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!