Kitesurfer tientallen meters meegesleept door de wind

ERMELO - Op strand Horst is vrijdagmiddag een kitesurfer door de wind mee gesleurd uit het water, het strand en het land over. Dat meldt de politie Harderwijk. De vrouw werd werd tientallen meters meegesleurd en stuiterde volgens getuigen meerdere malen hard tegen de grond.

De tekst gaat door onder de foto:

Foto: politie Harderwijk/Facebook

Kite in boomtop

Haar kite bleef hangen in de toppen van de bomen en zij kwam met een klap op de grond terecht. Volgens getuigen was de wind ineens gaan draaien en erg verraderlijk geworden. Hier staat dit kitesurfgebied bij het Gelderse dorp Horst om bekend.

De tekst gaat door onder de foto:

Foto: politie Harderwijk/Facebook

Buiten bewustzijn

De vrouw was buiten bewustzijn, maar kwam later ter plaatse weer bij kennis. Zij is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Harderwijk, met nog onbekend letsel. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de kite uit de boom te halen. Er bestond namelijk gevaar dat deze kite de snelweg op kon waaien, vandaar de komst van de brandweer.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: