VIDEO: onweer verlicht lucht tijdens herdenkingsconcert Market Garden

ARNHEM - De komende dagen worden weer verschillende herdenkingen georganiseerd in het kader van operatie Market Garden. Op het Airborneplein zijn vrijdagavond kransen gelegd. Aansluitend was het herdenkingsconcert Bridge to Liberation Experience op de Rijn bij de John Frostbrug ondanks de flinke storm die overtrok.

Operatie Market Garden was een offensief van de geallieerden van 17 t/m 25 september 1944, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog en het was voor de geallieerden en Nederland grotendeels een mislukking doordat de John Frostbrug bij Arnhem niet kon worden ingenomen. Mede hierdoor werden het noorden en westen van Nederland niet bevrijd en kregen ze daar te maken met de hongerwinter. 

Zie hier een impressie van The Bridge to Liberation Experience (de tekst gaat verder na de video): 

The Bridge to Liberation Experience is een herdenkingsconcert dat sinds 2014 jaarlijks in september gehouden wordt op de Rijn bij de John Frostbrug in Arnhem. Het concert dat vanavond om 20.30 uur is begonnen, is gratis toegankelijk. De hoofdartiesten zijn Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Dwight Dissels en Lavinia Meijer.  

 Omroep Gelderland zendt het concert zaterdag 22 september om 14.00 uur in zijn geheel uit op televisie en vanaf 17.20 uur in delen.

Zie hier een impressie van de kranslegging bij het Airborne Monument (de tekst gaat verder na de video): 

Meer herdenkingen

Ook de rest van het weekend zijn er verschillende herdenkingen. Zaterdag is Omroep Gelderland onder meer aanwezig bij de herdenking van de luchtlandingsoperatie op de Ginkelse Heide en de Poolse Herdenking in Driel. Vanaf 10.00 uur 's ochtends zenden we een live uit vanaf de Ginkelse heide. Zondag is er een herdenking op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Voor een volledig overzicht van alle herdenkingen klikt u hier.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: