Nieuws

Bezwaar tegen komst bomenkwekerij bij Emst

De Smallertse Beek in de buurt van de Oranjeweg.
De Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) legt zich niet neer bij de komst van een bomen- en heesterkwekerij aan de Oranjeweg bij Emst. Ze heeft bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de vergunning die is verleend. © Adrie Hottinga
EMST - De Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) legt zich niet neer bij de komst van een bomen- en heesterkwekerij aan de Oranjeweg bij Emst. Ze heeft bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de vergunning die is verleend.
Volgens de GNMF verdwijnt veel grasland waar de das van afhankelijk is. Ook vreest de organisatie dat er meststoffen en bestrijdingsmiddelen belanden in de bodem, het grondwater en het oppervlaktewater. 
Behalve een bomen- en heesterkwekerij is er aan de Oranjeweg ook een paardenhouderij gepland. Ook daar is de GNMF tegen, omdat percelen zo versnipperd raken en er grote hekwerken komen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52