Nieuws

Defecte accu veroorzaakte grote brand in autobandencentrum Heteren

De grote brand die zondagavond woedde bij autobandencentrum Van Elk aan de Weerbroek in Heteren, is ontstaan in de auto van een klant. Dat zegt eigenaar Koos van Elk. Volgens hem heeft de accu door een technisch mankement vlam gevat. © Persbureau Heitink
HETEREN - De grote brand die zondagavond woedde bij autobandencentrum Van Elk aan de Weerbroek in Heteren, is ontstaan in de auto van een klant. Dat zegt eigenaar Koos van Elk. Volgens hem heeft de accu door een technisch mankement vlam gevat.
'De auto was hier gebracht voor een APK-keuring, maar wij hadden er nog geen werkzaamheden aan verricht', legt Van Elk uit. Volgens hem is de accu bij een eerdere reparatie niet goed hersteld, waardoor de brand kon ontstaan.
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):
Defecte accu veroorzaakte grote brand in autobandencentrum Heteren

'Alles is verloren gegaan'

De schade aan het autobandencentrum is groot. Binnen lagen een paar honderd banden opgeslagen. 'Alles is verloren gegaan', benadrukt de eigenaar. 'Een expert moet het exacte schadebedrag nog vaststellen. Mogelijk moet het pand opnieuw worden opgebouwd.' Van Elk denkt dat het wel driekwart jaar kan duren voor het gebouw weer in gebruik kan worden genomen.
De klanten van het autobandencentrum die deze week een afspraak hadden, kunnen terecht in de vestigingen in Arnhem en Huissen. Volgende week maandag opent Van Elk een noodlocatie in Heteren. 'Op zo'n 500 meter van het huidige pand. Vanaf dan zijn we weer 100 procent operationeel.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!