Personeel AkzoNobel gaat staken voor betere cao en pensioen

ARNHEM - Medewerkers van verfproducent AkzoNobel, met vestigingen in Arnhem en Wapenveld, gaan staken. Vanaf volgende week maandag leggen zij om de beurt 48 uur lang het werk neer. Vakbond FNV heeft hiertoe opgeroepen.

De vakbonden FNV en CNV dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al vaker. 'Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht', zegt bondsbestuurder Erik de Vries. 'Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken.'

Wel oplossing cao, niet voor pensioen

FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. Akzo liet eerder al weten te willen praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er niet in zitten. De bonden menen dat Akzo de pensioentekorten met een bijstorting van 400 miljoen euro kan oplossen.

De locatie in Wapenveld trapt maandag af met de stakingen. De vestingen die aansluiten zijn Arnhem, Hengelo en Sassenheim.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Economie Nieuws
Deel dit artikel: