Gezocht: tweetal dat hindoepriester aftuigt

WIJCHEN - De politie in Wijchen zoekt de twee personen die een hindoepriester (65) hebben afgetuigd. Het slachtoffer liep daarbij meerdere kneuzingen op en een gebroken rib. Het misdaadprogramma van Omroep Gelderland Bureau GLD staat vanavond stil bij deze zaak.

De laffe mishandeling op de zogenoemde pandit van Stichting Shree Raam Mandir aan de Stationslaan in Wijchen gebeurt op 6 juni. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe een van de twee de priester voor de hindoetempel tegen de grond schopt, waarna de daders als bezetenen op hun slachtoffer (65) inslaan.

Eén van hen gebruikt daarbij een knuppel. De man wordt ook enkele keren tegen zijn hoofd geschopt.

Het slachtoffer voelt dat hij overal wordt geraakt en hij maakt zich zo klein mogelijk. Hij schreeuwt om hulp.

Op het moment dat beide mannen inhouden, opent het weerloze slachtoffer even zijn ogen. Een van zijn belagers staat voor hem. De man op de grond herkent de mishandelaar niet; hij ziet slechts een donkerkleurige bivakmuts.

Man raakt bewustzijn kwijt

Het slachtoffer raakt door de vele klappen en schoppen buiten bewustzijn. Wanneer hij weer bijkomt, zijn de belagers weg. Het slachtoffer belt 112 met de vaste telefoon van de tempel, omdat de daders zijn iPhone hebben meegenomen.

Hulpdiensten zijn er snel en een ziekenwagen brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar constateren hulpverleners dat de pandit diverse kneuzingen heeft en een gebroken rib. 

Niet ver van de plek waar de man ernstig is toegetakeld, wordt zijn iPhone teruggevonden. Ook stuiten agenten op een scooter met draaiende motor.

In het misdaadprogramma Bureau GLD van woensdag meer over deze zaak.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wijchen Wijchen Politie Nieuws
Deel dit artikel: