Video: Zo grijpt politie in bij illegaal housefeest in Deest

DEEST - De politie heeft zondagmorgen twee bezoekers van een illegaal housefeest in de uiterwaarden bij Deest aangehouden. Het housefeest veroorzaakte veel geluidsoverlast in Deest en omliggende dorpen. Het ingrijpen van de politie is gefilmd door omstanders.

Volgens de politie kwamen er in de nacht veel meldingen binnen uit de omgeving van Dodewaard en Zetten. Er werd geklaagd over geluidsoverlast aan de overkant van de Waal. 'Het heeft even geduurd voordat we de bron van de geluidsoverlast hadden achterhaald,' zegt een politiewoordvoerder Marie-José Verkade. Het illegale feest kon pas zondagmorgen worden beëindigd.

Bekijk hier de beelden van het ingrijpen van de politie. 

Politie greep pas 10 uur later in

Toen eenmaal duidelijk was waar het geluid vandaan kwam, is eerst geprobeerd om afspraken te maken over beëindiging van de houseparty. Maar de feestgangers konden nog urenlang doorgaan. Pas rond 10:30 uur, bijna tien uur nadat het feest begon, greep de politie in. Verkade: 'Het heeft even tijd nodig om voldoende eenheden te verzamelen. Er is een tactische overweging aan vooraf gegaan en dit was een tijdstip dat het voor ons goed uitkwam.'

Beelden en geluid op twitter

Het terrein, waar ongeveer 150 personen aanwezig waren, tientallen auto’s en een grote hoeveelheid aan geluidsapparatuur, werd schoongeveegd. Twee personen zijn aangehouden: één voor poging zware mishandeling van politiemensen en één omdat die persoon zich verzette tegen de politie. Ook is geluidsapparatuur in beslag genomen. Er bleef een flinke troep achter op het terrein.

Foto: Omroep Gelderland

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Druten Deest Politie Nieuws
Deel dit artikel: