Nieuws

Europees record Sifan Hassan bij debuut

Foto; Omroep Gelderland
Atlete Sifan Hassan heeft zondag een Nederlands en Europees record op de halve marathon gelopen. Hassan deed dat in Kopenhagen. Het was haar debuut op de halve marathon op de weg.
ARNHEM - Atlete Sifan Hassan heeft zondag een Nederlands en Europees record op de halve marathon gelopen. Hassan deed dat in Kopenhagen. Het was haar debuut op de halve marathon op de weg.
De Arnhemse atlete zette zondag in Kopenhagen een tijd neer van 1.05.15. Het Nederlandse record was sinds 2007 met 1.06.25 in handen van Lornah Kiplagat. Alberto Salazar, de trainer van Hassan, zei in aanloop naar de wedstrijd in Kopenhagen rekening te houden met een tijd van rond de 1.09 voor Hassan. Daar dook ze dus ruim onder.

Onbekend terrein

De 25-jarige Hassan excelleerde deze zomer op de 5000 meter op de baan. Ze scherpte het Europees record aan tot 14.22.34 en rende in augustus op de EK in Berlijn oppermachtig naar het goud op deze afstand.
De weg was tot zondag nog redelijk onbekend terrein voor de Arnhemse, die tegenwoordig in het Amerikaanse Portland woont en traint. Bij de  Olympische Spelen van Tokio in 2020 hoopt Hassan op de 5000 en 10.000 meter een medaille te winnen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52