Touringcars met leerlingen op elkaar gebotst op A73 bij Beuningen

BEUNINGEN - Bij een botsing tussen twee touringcars op de A73 in de buurt van Beuningen zijn leerlingen van het Overbetuwe College gewond geraakt. Enkele scholieren zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens het Overbetuwe College vallen de verwondingen van de leerlingen mee. Hun ouders zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De bussen raakten flink beschadigd en er is meer dan een uur vertraging voor de rest van het verkeer op de A73.

Het ongeluk gebeurde in de richting van de A50. Een van de touringcars botste op de linker rijstrook door onbekende oorzaak achterop de andere.

De tekst gaat verder onder de video.

De scholieren waren onderweg uit Limburg na afloop van een driedaagse werkweek. 'Het gaat om scholieren uit het derde jaar. Ze waren daar voor de lessen biologie en aardrijkskunde', vertelt directeur Charles Lohnstein van de school.

De leerlingen die ongedeerd bleven zijn overgestapt op een andere bus. 'Zij worden hier op school opgevangen', vertelt Lohnstein.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Beuningen Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: