Twee Gelderse tankstations voor miljoenen euro's geveild

EDE - Oliemaatschappijen BP en Total hebben miljoenen euro's betaald voor de exploitatie van twee tankstations in Gelderland. Tijdens de jaarlijkse tankstationveiling legde BP 8,8 miljoen euro op tafel om de toplocatie De Poel bij Ede langs de A30 te mogen blijven runnen. Total betaalde 7,6 miljoen euro voor De Veenen aan de overzijde van de snelweg. Dat tankstation was in handen van BP.

In 2002 introduceerde de Nederlandse overheid, die eigenaar is van de locaties, de tankstationveiling. Oliemaatschappijen en ondernemers huren de locaties van de staat. Ieder jaar worden er grote tankstations geveild, waarna de hoogste bieder de locatie vijftien jaar in handen heeft. Woensdag waren zeventien locaties aan de beurt, waaronder de twee langs de A30.

BP slaagde erin één van de locaties te behouden; de andere wordt dus eigendom van Total. Wanneer de naamsverandering wordt doorgevoerd, is niet bekend. 

Meer veilingen

Volgend jaar worden er ook enkele Gelderse tankstations geveild. Dan zijn Esso De Buunderkamp langs de A12 bij Ede, Shell Varakker langs de A15 bij Kesteren, Esso 't Loo langs de A28 bij Oldebroek en Texaco Stille Wald langs de A18 bij Didam aan de beurt.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Economie Nieuws
Deel dit artikel: