Larissa Verhoeff gekozen tot nieuwe stadsdichter

EDE - De theaterzaal van Cultura in Ede was woensdagavond het decor voor de verkiezing van de derde stadsdichter van Ede. Er waren drie kandidaten: Jacqueline Postma, Lennert de Heer en Larissa Verhoeff. Uiteindelijk werd Verhoeff gekozen tot nieuwe stadsdichter.

De drie kandidaten hanteerden verschillende versvormen. Ook de drie voordrachten verschilden van elkaar. De Heer had een directe heldere stijl, de gedichten van Postma waren wat eigenzinniger en Verhoeff viel op door de creatieve invalshoeken.

De kandidaten moesten hun gedichten schrijven over van te voren vastgestelde onderwerpen: de nieuwe markt; food; het bestuursakkoord van de gemeente Ede en de zondagsrust. Daarnaast was er nog een vrije categorie.

Na de eerste ronde mocht het publiek kiezen voor twee kandidaten die door zouden gaan naar de tweede ronde. Na deze laatste ronde koos de jury, bestaande uit Gerry Poels (directeur van Cultura), Harry Oonk (aftredend stadsdichter) en Hester Veltman ( wethouder cultuur), voor Larissa Verhoeff als de nieuwe stadsdichter.

De jury prees de winnares om haar geheel eigen manier om dingen te verwoorden en haar creatieve invalshoek met haar woordgebruik. Een voorbeeld hiervan is haar gedicht over de zondagsrust. Dit werd bezien vanuit het perspectief van een boom langs de weg, aan wie het opviel dat het een andere dag moest zijn, omdat er minder verkeer langs kwam.

Binnenkort is een verslag van deze verkiezing te verwachten in het programma Mooi Zo! van EDE TV.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: