Nieuws

Tiel zet BOA's en beveiligers in bij Fruitcorso

De gemeente Tiel zet buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) en beveiligers in om de veiligheid te garanderen tijdens het jaarlijkse Fruitcorso. De politie ontbreekt door aangekondigde acties en is alleen beschikbaar voor noodhulp.
TIEL - De gemeente Tiel zet buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) en beveiligers in om de veiligheid te garanderen tijdens het jaarlijkse Fruitcorso. De politie ontbreekt door aangekondigde acties en is alleen beschikbaar voor noodhulp.
De politie heeft aangekondigd dat het van vrijdagavond tot zondagavond al het werk laat liggen. Dat doen ze in het kader van cao-acties. Burgemeester Hans Beenakker van Tiel gaf eerder al aan dat traditionele Fruitcorso hoe dan ook door zou gaan. 
Beenakker schakelt nu de hulp in van BOA's en beveiligers. 'Het mag niet gebeuren dat door de aangekondigde politieacties het jaarlijkse corsoweekend in gevaar komt. Met de extra ingehuurde inzet en de toezegging van de politie om wel te reageren op spoedmeldingen, komt wat mij betreft de veiligheid niet in het geding', stelt de burgemeester.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52