Honderden mensen kijken naar landing Chinook

MEGCHELEN - Heel Megchelen was woensdag uitgelopen voor een oefening van Defensie. Honderden mensen stonden te kijken bij het veld waar Chinook transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht aan het oefenen waren.

De Chinooks ondersteunden een oefening van het 13 Infanterie Bataljon uit Assen. De militairen verplaatsten zich met de helikopters tussen Megchelen en Ermelo. De Chinooks oefenden ook in het optillen en verplaatsen van ladingen die onder de helikopters hangen. De zware helikopters staan doorgaans gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen in Noord-Brabant.

Meer helikopters en vliegtuigen

Vanaf volgende week zijn er overigens vaker helikopters en andere militaire vliegtuigen te zien boven Gelderland. Op maandag 17 september gaat de grote oefening Falcon Autumn van start. Middelpunt van die oefening is vliegbasis Deelen bij Arnhem. Vooral vanaf woensdag 26 september wordt er vaak gevlogen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek Nieuws
Deel dit artikel: