'Toccata und Fuge' wint Bloemencorso in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Corsogroep Teeuws heeft met hun wagen 'Toccata und Fuge' de 89e editie van het Bloemencorso in Lichtenvoorde gewonnen. De kleurrijke wagen viel het meest in de smaak bij de jury. Ook vorig jaar ging de corsogroep er met de eerste prijs vandoor.

Toccata und Fuge werd door de vakjury omschreven als 'een dynamische wagen met een consequent ontwerp in vormgeving en kleurgebruik'. Volgens de jury was er overal wat te zien en te beleven en was het een mooi samenspel van theater en beweging.

De tekst gaat verder onder de reportage.

De publieksprijs ging dit jaar naar corsogroep Hooiland met hun wagen 'Eindbaas'.

Tientallen corsowagens trokken zondagmiddag door de straten van Lichtenvoorde. Voor de kleurrijke creaties werden miljoenen dahlia's gebruikt. Het Achterhoekse evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

De tekst gaat verder onder de foto: 

Foto: Omroep Gelderland

Corsovoorzitter Herman ter Haar kijkt met voldoening terug op een goed verlopen tocht. 'We hebben met zijn allen een ongelooflijk mooi corso gepresenteerd aan de bezoekers. Het was indrukwekkend. We hebben de toonaangevende rol die we claimen meer dan waar gemaakt en daar mogen we met zijn allen best heel trots op zijn.'

Zie ook: In beeld: het bloemencorso van Lichtenvoorde

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: