Rijkswaterstaat test IJsselbrug met zware vrachtwagens

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat denkt de oorzaak te hebben achterhaald van het 'vreemde, tikkende geluid' aan de IJsselbrug bij Westervoort. Om te testen of dit vermoeden juist is, rijden er in de nacht van vrijdag op zaterdag twee zware vrachtwagens over de brug.

Medewerkers van TNO meten met sensoren wat voor geluidseffecten de vrachtwagens hebben op de brug. De vrachtwagens zijn gevuld met zand.

Bij een reguliere inspectie werd het geluid enkele dagen geleden waargenomen. Rijkswaterstaat vermoedt dat dat veroorzaakt wordt door de manier waarop de verbindingsplaten van de stalen brug aan elkaar zijn gemaakt.

Parallelbaan dicht

Sinds maandag is de parallelbaan van de A12 bij Arnhem dicht, in de richting van Duitsland. Hoe snel het probleem van het tikkende geluid kan worden verholpen is niet duidelijk. De inzichten die in de nacht van vrijdag op zaterdag worden opgedaan moeten meer duidelijkheid geven.

De afgesloten rijstrook op de IJsselbrug leidde de afgelopen dagen tot lange files. Met name op de N325 (Pleijroute) liep het vast, maar ook op het Velperbroekcircuit vormden zich lange rijen auto's.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: