Nieuws

OM onderzoekt spreekkoren tijdens Vitesse-Ajax

Screenshot
Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem start een onderzoek naar de spreekkoren tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax op zondag 2 september. Een groep fanatieke Vitesse-aanhangers scandeerde rond de wedstrijd 'alle Joden aan het gas'.
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem start een onderzoek naar de spreekkoren tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax op zondag 2 september. Een groep fanatieke Vitesse-aanhangers scandeerde rond de wedstrijd 'alle Joden aan het gas'.
Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en Vitesse deden eerder al aangifte. Donderdag was er nog overleg met de politie en het OM, aldus Vitesse. Het OM bevestigt nu dat er een onderzoek komt.
Een woordvoerder kan nog niet zeggen of het OM gebruik gaat maken van camerabeelden of andere opsporingsmiddelen. Vitesse roept betrokken personen op zich te melden bij de supporterscoördinatoren.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52