Nieuws

Tweede tijgermug ontdekt in Westervoort

Er is een tweede tijgermug ontdekt in Westervoort. Na de melding van de Aziatische tijgermug vorige week deed de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek in de plaats, waarna een tweede exemplaar werd gevonden. © Pixabay
Er is een tweede tijgermug ontdekt in Westervoort. Na de melding van de Aziatische tijgermug vorige week deed de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek in de plaats, waarna een tweede exemplaar werd gevonden.
De gemeente heeft inmiddels de buurt geïnformeerd. De NVWA gaat de mug bestrijden en verwacht dat het diertje op nog meer plaatsen wordt gevonden. 'Als we dat niet dachten, zouden wij niet overgaan tot bestrijding' zegt een woordvoerder.
Het betekent vooral dat wordt ingezet op preventie, door te voorkomen dat larven zich ontpoppen tot tijgermug. 'Dat doen we door mensen te vragen in hun tuin te kijken naar potjes waar water instaat. Dat is namelijk een ideale situatie voor muggen.'
Daarnaast worden vallen uitgezet door de NVWA. Hier lees je waarom de Aziatische tijgermug een gevaar is en hoe hij wordt bestreden.

Zie ook: