Nieuws

FIOD doet inval op meerdere plekken in onze provincie: twee verdachten aangehouden

Twee woningen en twee bedrijfspanden in Malden, Nijmegen en Wijchen zijn op dinsdag doorzocht door de FIOD. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van fraude. © Pixabay
MALDEN - Twee woningen en twee bedrijfspanden in Malden, Nijmegen en Wijchen zijn op dinsdag doorzocht door de FIOD. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van fraude.
De mannen (46 en 48 jaar) worden verdacht van fraude met omzet-, inkomsten- en vennootschapsbelasting. Een van de mannen koopt en verkoopt tweedehands apparatuur en wordt er nu van verdacht meer te kopen en verkopen dan hij bij de Belastingdienst heeft aangegeven. Hierdoor heeft de man vermoedelijk zo'n 250.000 euro aan inkomsten- en vennootschapsbelasting te weinig betaald. Ook de boekhouder is verdachte in de zaak.

Vuurwapen aangetroffen

De FIOD heeft beslag gelegd op de fysieke en digitale administratie, een woning, een bankrekening, twee auto's, horloges en contant geld. Ook is er een vuurwapen gevonden.
De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52