Nieuws

Oude granaat gevonden in Arnhems bos

Op een bospad achter de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem is zaterdag aan het einde van de middag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam eraan te pas om de brisantgranaat onschadelijk te maken. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Op een bospad achter de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem is zaterdag aan het einde van de middag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam eraan te pas om de brisantgranaat onschadelijk te maken.
Een voorbijganger zag wat uit de grond steken, merkte dat het een explosief was en waarschuwde de politie. De agenten stelden vast dat het om een granaat ging en schakelde de EOD in.
De experts van de EOD onderzochten de brisantgranaat en brachten het explosief vervolgens gecontroleerd tot ontploffing.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52