Nieuws

Hassan nu derde in Diamond League-finale, tweede plek voor Schippers

Sifan Hassan.
Sifan Hassan is tijdens de tweede finaleavond van de Diamond League in Brussel op de derde plaats geëindigd van de 1500 meter. De Arnhemse atlete finishte in een tijd van 3.59,41 en moest de Britse Laura Muir die won in 3.58,49 voor zich dulden, evenals de Amerikaanse Shelby Houlihan (3.58,94). © ANP
BRUSSEL - Sifan Hassan is tijdens de tweede finaleavond van de Diamond League in Brussel op de derde plaats geëindigd van de 1500 meter. De Arnhemse atlete finishte in een tijd van 3.59,41 en moest de Britse Laura Muir die won in 3.58,49 voor zich dulden, evenals de Amerikaanse Shelby Houlihan (3.58,94).
Het was de vierde keer op rij in de Diamond League dat Hassan dit seizoen op het podium belandde van de 1500 meter. In Lausanne begin juli eindigde ze als derde, daarna zegevierde ze Londen en Birmingham.
Hassan liep donderdag tijdens de eerste finaleavond van de Diamond League in Zürich de 5000 meter. De Europees kampioene op deze afstand moest toen net haar meerdere erkennen in de Keniaanse Hellen Obiri. De tweede plek was goed voor een premie van 20.000 dollar.
Het brons in Brussel leverde de geboren Ethiopische 10.000 dollar op.

Dafne Schippers pakt zilver

Dafne Schippers veroverde zilver op de 200 meter. De tweevoudig wereldkampioene uit Oosterbeek op deze afstand eindigde in de finale in een tijd van 22,53 seconden. Haar grote rivale Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's zegevierde in 22,12.

Nadine Visser zesde op horden

Nadine Visser liep in Brussel op de 100 meter horden de zesde tijd (12.81). De Arnhemse (23) verbeterde in juni in Stockholm het 29 jaar oude Nederlands record van Marjan Olyslager en zette het op 12,71. De atlete legde bij de EK in Berlijn nog beslag op de vierde plek.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52