Bridge to liberation experience

ARNHEM - De grootste experience van Nederland; een wereld van 360 graden met muziek, visuele effecten, film en dans! We nemen je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die je zo in “het nu” zou kunnen plaatsen.

SAMEN STILSTAAN BIJ DE IMPACT VAN DE SLAG OM ARNHEM
Herdenken, beseffen en beleven van onze vrijheden 
 
ARNHEM - Dit jaar is het 74 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond; de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de vrijdag 21 september herdenken we in aanwezigheid van de veteranen de Slag om Arnhem (17-25 september 1944) en de daaropvolgende gedwongen evacuatie van de inwoners van Arnhem bij de officiële herdenking op het Airborneplein. Aanwezigen geven hierna een eregroet aan de veteranen die nog jaarlijks met hun families terugkeren naar Arnhem, de verhalen levend houden en doorgeven aan de volgende generaties. Daarna staan we bij de historische John Frostbrug tijdens de Bridge to Liberation Experience stil bij de impact van oorlog en  de waarde van onze vrijheid. Samen kijken we naar de toekomst. 

Voor de vijfde keer wordt de historische grond rond de Arnhemse John Frostbrug omgetoverd tot de plek waar jong en oud op een unieke manier samen stil staan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. In een beleving vol dans, muziek, optredens, film en special effects worden twintigduizend mensen op de Rijnkade  meegenomen in het verhaal van Kate ter Horst; een moeder van een jong gezin die 300 gewonde militairen onderdak bood in haar huis en hen hoop gaf tijdens de gruwelen van de Slag om Arnhem.
  
De stem van Eric Corton neemt ons mee in het verhaal over de Engel van Arnhem.
Samen met Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Lavinia Meijer, Dwight Dissels, Het Gelders Orkest, woordkunstenaar Y.M.P. en dans van Introdans kijkt het publiek terug in de geschiedenis om daarna een verbinding te leggen in de toekomst. 
 

Programma 21 september 2018 Arnhem                                                                                                                                                   

19:00 | Herdenking en kranslegging Slag om Arnhem
Airborneplein, Arnhem
  
ca. 20:00 | Begroeting veteranen gevolgd door Erehaag
Eusebiusbinnensingel, Arnhem
  
20:30 | Bridge to Liberation Experience
Jacob Groenewoudplantsoen (Rijnkade, aan de voet van de John Frost brug)

Bezoek de officiële website van dit evenement
https://bridgetoliberation.nl/

Omroep Gelderland zendt het concert uit op 22 september van 14.00 tot 15.00 uur en vanaf 17.20 uur ieder uur in twee delen.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Op weg naar 2020
Deel dit artikel: