Nieuws

Koeien moeten weg om giftig gas uit maiskuil

De brandweer rukte dinsdagmorgen uit voor silogas uit een maiskuil in Empe. De bult met geoogst mais was 30 bij 6 meter groot. Het gevaar is geweken, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. © Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - De brandweer rukte dinsdagmorgen uit voor silogas uit een maiskuil in Empe. De bult met geoogst mais was 30 bij 6 meter groot. Het gevaar is geweken, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
Land- en Tuinbouworganisatie LTO en de brandweer waarschuwen dezer dagen voor levensgevaarlijke gassen in maiskuilen. De gassen ontstaan door de extreme droogte waardoor er meer stikstof in de maiskuilen zit. Ze zorgen voor geel-bruine dampen.
Vanwege het gevaarlijke silogas werden aan de Breestraat in Empe enkele tientallen koeien geëvacueerd. Politie, brandweer en gemeente riepen op niet te komen kijken.
De brandweer heeft de maiskuil bedekt met zand. Pijpen in de bult laten het gas op een verantwoorde manier ontsnappen. De brandweer denkt dat het probleem binnen een paar dagen voorbij is.
Kijk hier een eerdere reportage terug over de gassen:
Koeien moeten weg om giftig gas uit maiskuil
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!