Afscheidsbrief achtergelaten door man die gemeentehuis ramde

De man die in de nacht van dinsdag op woensdag zijn auto in het gemeentehuis van Lingewaard reed en daarbij zelf omkwam, heeft een afscheidsbrief achtergelaten. De brief is geschreven door de 59-jarige Hans van M. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats, maar kwam oorspronkelijk uit Gendt.

Bij de actie, die volgens zijn familie een wanhoopsdaad was, ontstond een fikse brand. Dat is allemaal vastgelegd op beelden die de politie nu onderzoekt. De schade aan het gemeentehuis is aanzienlijk.

Brief en camerabeelden 

Vlak voor zijn daad kwam melding bij de hulpdiensten dat Van M. een gevaar voor zichzelf en anderen vormde. Daarop werd een zoekactie gestart. Dat het gevaar zich richtte op het gemeentehuis, was toen nog niet duidelijk.

De politie doorzocht enkele huizen nadat Van M. was geïdentificeerd als dader en ook zijn de camerabeelden bekeken waarop te zien is dat hij met zijn auto het gemeentehuis binnenrijdt. Naast de beelden bestudeert de politie een afscheidsbrief die werd gevonden.

De schade aan het gemeentehuis is aanzienlijk. Foto: Omroep Gelderland

Rechercheurs gaan ervan uit dat het om een eenmansactie gaat en dat er geen verdere dreiging richting de gemeente en zijn medewerkers is. 

Niets vrijgegeven 

De omgekomen man was bekende bij zorginstanties en de politie. Het onderzoek van de politie richt zich dan ook op zijn verleden en zijn omgeving. Om privacyredenen worden gegevens omtrent zijn verleden, de inhoud van de afscheidsbrief en de camerabeelden niet vrijgegeven. 

Zie ook:

 
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: