Nieuws

Veenendaal-Veenendaal van start, straks live bij TV Gelderland

VEENENDAAL - De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal is vanmiddag live te volgen bij TV Gelderland en via de site en app. Ook is er een korte samenvatting te zien van de vrouwenkoers, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt.
Bij de vrouwen won Annemiek van Vleuten, de grote favoriet. De 35-jarige Wageningse reed samen met de Poolse Jaszinska weg en versloeg haar in de eindsprint.
Bij de mannen is Dylan Groenewegen, de winnaar van 2015 en 2016, de favoriet. Er zijn ook veel regionale renners, onder wie Jesper Asselman uit Huissen. Hij is pas enkele weken terug in het peloton na een enkelbreuk.
De klassieker is zeven keer door een Gelderse renner gewonnen. Theo Bos uit Hierden was in 2012 de laatste winnaar uit deze provincie. Hij kwam ook in 2010 als eerste over de streep. Verder wonnen Kenny van Hummel uit Huissen, Arnhemmer Paul van Schalen, Leon van Bon uit Apeldoorn en Tristan Hoffman uit Groenlo. Bobbie Traksel (foto) uit Tiel was de beste in 2002 op 20-jarige leeftijd. Hij is nu voor het eerst koersdirecteur.
TV Gelderland zendt de finale van Veenendaal-Veenendaal woensdag live uit vanaf 16.00 uur. Ook te volgen via de site Gld.nl en de app.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52