Nieuws

Spoorloper bij Leuvenheim jaagt machinist schrik aan

Een treinmachinist kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven toen hij ter hoogte van Leuvenheim tussen de stations Zutphen en Dieren werd geconfronteerd met een spoorloper. Na een greep aan de noodrem scheerde de trein rakelings langs de voetganger. © Melvin Ewald/Persbureau Heitink
LEUVENHEIM - Een treinmachinist kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven toen hij ter hoogte van Leuvenheim tussen de stations Zutphen en Dieren werd geconfronteerd met een spoorloper. Na een greep aan de noodrem scheerde de trein rakelings langs de voetganger.
De brandweer van Leuvenheim rukte rond 20.30 uur met spoed uit na een melding, evenals een ambulance. Uiteindelijk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Het treinverkeer tussen Zutphen en Dieren lag uiteindelijk drie kwartier stil. 
Eerder deze week lag het treinverkeer op hetzelfde traject ook al stil. Dat kwam door spoorlopers op de IJsselbrug. De machinist moest ook toen een noodremming inzetten, waardoor er vertraging ontstond. ProRail waarschuwde eerder al dat spoorlopers harder worden aangepakt. Elke overtreder riskeert 140 euro boete. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52