Nijmeegs gezin mag eigen huis niet meer in na bedreigingen

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft woensdag een huis voor onbepaalde tijd gesloten omdat de bewoner ernstig wordt bedreigd door criminelen. De veiligheid van zijn gezin en die van de buren kon niet meer worden gegarandeerd.

Het gaat om een woning aan de Hegdambroek in het stadsdeel Lindenholt. De bewoner is bij justitie bekend als 'de telefoonleverancier van de onderwereld'. Hij handelde in crypto-telefoons waarmee niet-traceerbare berichten verzonden kunnen worden. Die telefoons worden in de zware criminaliteit gebruikt.

De burgemeester en de politie hebben de omwonenden woensdagavond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over het besluit.

Automatisch wapen met extra munitie

Aanleiding was onder andere een incident van drie weken geleden. De politie werd toen getipt over een auto die in de buurt stond van de woning. Deze werd later elders in Nederland staande gehouden, waarna meerdere personen werden opgepakt.

Foto: Omroep Gelderland

De aangehouden verdachten reden volgens de gemeente Nijmegen in een gestolen auto met vals kenteken. In de wagen werd een automatisch wapen met extra munitie aangetroffen.

Het is niet het eerste incident. In 2016 werd een automatisch wapen leeggeschoten op een huis een paar deuren verderop. Vermoedelijk vergiste de dader zich in het pand. 

Opsporing Verzocht besteedde in 2016 aandacht aan de beschieting: 

Justitie ontmantelde het bedrijf van de Nijmegenaar in 2016 en doet sindsdien onderzoek naar data die bij invallen zijn gevonden.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: