'Politie kon bewoner explosieflat niet bereiken'

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft na dreigbrieven meerdere keren geprobeerd de bewoner van de rampflat in de Daphnestraat te spreken. Dat is niet gelukt. Dat schrijft veiligheidsmanager van de gemeente Arnhem Arndt Stroink namens burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de bewoners.

Zo'n dertig bewoners spraken vrijdag met vertegenwoordigers van politie, gemeente en flatverhuurder Volkshuisvesting over de explosie die 30 juli aan twee mannen het leven kostte, onder wie de 33-jarige bewoner. Een derde raakte zwaargewond.

In september vorig jaar werden in de hal van de portiekflat in de Arnhemse wijk Schuytgraaf dreigbrieven gevonden. Die zouden gericht zijn aan de bewoner van het appartement. De politie wilde telkens met hem praten, maar dat lukte niet, staat in de brief. De bewoner gaf geen gehoor aan meerdere oproepen van de politie contact op te nemen.

'Geen klachten over drugsoverlast'

Bij de gemeente Arnhem en flatverhuurder Volkshuisvesting zijn volgens briefschrijver Stroink geen klachten binnengekomen over drugsoverlast of handel in drugs in de flat van de omgekomen bewoner. Wel waren er de afgelopen 2 jaar 9 meldingen van overlast, geluidshinder en verdachte situaties in het complex. Eén melding betrof de woning van de omgekomen man.

Ook waren er tientallen meldingen over afval. Waar mogelijk deelden handhavers boetes uit aan bewoners die zich schuldig maakten aan illegale dump van afval.

Camera's

De verhuurder onderzoekt de mogelijkheid bewakingscamera's op te hangen rond de flat. Politie en gemeente komen verder tegemoet aan de wens van de bewoners extra te surveilleren.

De politie meldde eerder al dat de explosie in de Daphnestraat ontstond, doordat in het appartement drugs werden verwerkt. Daarbij kwamen volgens de politie stoffen vrij die zorgden voor de explosie.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Drugs Ongeval Politie Nieuws
Deel dit artikel: