Nieuws

Echte agenten achtervolgen nep-agenten op A15

De politie heeft woensdagochtend korte tijd achter nep-agenten aangezeten op de A15. De achtervolging startte ter hoogte van Vuren en eindigde bij Gorinchem. Daar zijn de echte agenten hun onbekende 'collega's' kwijtgeraakt. © Omroep Gelderland
VUREN - De politie heeft woensdagochtend korte tijd achter nep-agenten aangezeten op de A15. De achtervolging startte ter hoogte van Vuren en eindigde bij Gorinchem. Daar zijn de echte agenten hun onbekende 'collega's' kwijtgeraakt.
De achtervolging houdt mogelijk verband met een eerder voorval bij Vuren. Daar werden vorige week twee Poolse mannen beroofd van een grote som geld door nep-agenten. Een van de mannen werd daarbij hard tegen zijn hoofd geslagen. Een zwarte BMW met de nepagenten dirigeerde de twee Polen naar tankstation Molenkamp, iets voor Vuren. 

'Vraag legitimatie'

De zogenaamde agenten slaan vaker toe in de provincie. Ze maken zich schuldig aan tal van misdrijven. Van inbraken tot babbeltrucs en van overvallen tot berovingen. De politie waarschuwt: vraag desnoods een legitimatie van de 'agent' in kwestie. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52