Nieuws

Wijchen gaat brom- en snorfietsers in het centrum op de bon slingeren

Oppassen in het centrum van Wijchen: daar gaan handhavers meer controleren op snor- en bromfietsers die erdoorheen rijden. Vanaf de toegangspalen mogen zij niet verder, maar dit gebeurt wel vaak. En dat zorgt voor overlast, zegt de gemeente. © ANP
WIJCHEN - Oppassen in het centrum van Wijchen: daar gaan handhavers meer controleren op snor- en bromfietsers die erdoorheen rijden. Vanaf de toegangspalen mogen zij niet verder, maar dit gebeurt wel vaak. En dat zorgt voor overlast, zegt de gemeente.
In een bericht op haar website zegt de gemeente Wijchen dat degenen die ondanks het bord toch doorrijden, voor onveilige verkeerssituaties zorgen. En daarom wordt meer gecontroleerd de komende periode op snor-, bromfietsers en scooterrijders. Een boete kost 65 euro.

Waar mag het niet?

Het verbod op het rijden met een snorfiets geldt in het afgesloten deel van het centrum van Wijchen. Dat zijn de Touwslagersbaan, de Burchtstraat, de Markt, de Sterrebosweg, de Spoorstraat, de Kasteellaan vanaf de beweegbare paal. Ook geldt dit verbod op een deel van de Oosterweg. Dit is met verkeersborden aangegeven.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52