Geen voorrang, bumperkleven en te hard zonder rijbewijs

KERKDRIEL - Politie of geen politie, een 50-jarige automobilist maakte het zaterdag in Kerkdriel behoorlijk bont achter het stuur. Als klap op de vuurpijl bleek zijn rijbewijs 5 jaar verlopen te zijn, aldus de politie.

Agenten zagen de man tweemaal verzuimen om voorrang te verlenen. Tijd voor een gesprekje dus en een verzoek om het tonen van het rijbewijs. Dat lag thuis, aldus de man. Toen de agenten hem volgden naar zijn huis, bleek de man niet onder de indruk van hun aanwezigheid. De agenten zagen hem bumperkleven en doodleuk 55 kilometer per uur rijden in een 30-kilometer zone. 

Eenmaal thuis kwam de man op de proppen met een papieren rijbewijs dat al 5 jaar niet meer geldig was. De man zou 'vergeten' zijn om het te verlengen. De agenten gaven hem een waarschuwing voor zijn rijgedrag en een bon voor het verlopen rijbewijs. Justitie bepaalt welke boete de man kan verwachten.  

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: