Dafne Schippers naar EK-finale 200 meter: 'Dit voelde als vanouds'

ARNHEM - Dafne Schippers kan zaterdag in het Olympiastadion van Berlijn op jacht naar de Europese titel op de 200 meter.

De tweevoudig wereldkampioene op deze afstand plaatste zich vrijdag in de halve finales overtuigend voor de finale. De Arnhemse sprintvedette won met ogenschijnlijk speels gemak in 22,69 seconden. Ze hield de laatste meters zelfs in.

Schippers behaalde eerder op het toernooi brons op de 100 meter. Ze stond haar Europese titel van 2016 af aan Dina Asher-Smith. De Britse won de eerste heat uit de have finales in een betere tijd dan Schippers: 22,33.

'Dit was als vanouds'

'Dit was een lekkere halve finale', sprak de Arnhemse na afloop. 'Dit voelde een beetje als vanouds. De bocht was zo ontspannen. Dat is de techniek van een harde 200 meter. Ik hoefde niet door te trekken naar de finish, want ik zag niemand komen en ik voelde niemand komen. En energie verspillen is zonde. Van een 200 meter moet je altijd herstellen, dus hoe frisser ik zaterdag in de finale aan de start sta, hoe beter.'

Zie ook: Schippers onttroond als Europees kampioene 100 meter

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: