Nieuws

Geen blauwalg meer in recreatieplassen Appeltern

Zwemmers hoeven niet meer bang te zijn voor blauwalgen in de recreatieplassen De Maaslanden, De Maasterp en het Groene Eiland in Appeltern (gemeente West Maas en Waal). De provincie heeft de waarschuwing ingetrokken. © Uiterwaarde Facebook
APPELTERN - Zwemmers hoeven niet meer bang te zijn voor blauwalgen in de recreatieplassen De Maaslanden, De Maasterp en het Groene Eiland in Appeltern (gemeente West Maas en Waal). De provincie heeft de waarschuwing ingetrokken.
Uit recente metingen door Waterschap Rivierenland blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater en dat de eerder aanwezige drijflagen zijn verdwenen. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.
De waarschuwingen voor blauwalgen waren op 30 juli ingesteld omdat er drijflagen van blauwalgen waren aangetroffen en uit metingen van Rijkswaterstaat bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52