Anouk Vetter vijfde op EK na eerste dag zevenkamp

ARNHEM - Anouk Vetter is na een haperend begin goed teruggekomen op de zevenkamp bij de EK atletiek in Berlijn. De titelverdedigster bezet na de eerste dag, en vier onderdelen, de vijfde plaats in de tussenstand.

De 25-jarige Arnhemse opende de wedstrijd in het Olympisch Stadion, donderdag, met de zevende tijd op de 100 meter horden: 13,55. Ze raakte vol het zevende hekje en was zichtbaar even uit balans.

Het hoogspringen ging naar behoren met 1,76 meter, maar had beter gekund. De kogel ging naar 14,79 meter en daarmee zette Vetter de stijgende lijn in. Ook haar 23,97 op de 200 meter was voor haar doen een prima tijd.

Flinke achterstand

Met 3802 punten heeft ze wel een flinke achterstand op de Britse Katarina Johnson-Thompson, die bovenaan staat met 4017 punten. Olympisch- en wereldkampioene Nafissatou Thiam uit België volgt met 3930 punten. De derde plaats is in handen van de Duitse Carolin Schäfer, die 46 punten meer heeft dan de Nederlandse troef.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: