Nieuws

NEC haalt doelman Norbert Alblas

NEC heeft Norbert Alblas aangetrokken. De 23-jarige doelman tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. © Ajax TV
NIJMEGEN - NEC heeft Norbert Alblas aangetrokken. De 23-jarige doelman tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.
Alblas kwam de afgelopen jaren uit voor Jong Ajax. In het kampioenselftal speelde hij 22 wedstrijden. Alblas zat wel eens bij de selectie van Ajax 1, maar keepte daar nooit een officiële wedstrijd. In de jeugd keepte hij voor AZ.

'Fanatieke achterban'

'Het is een mooie club, met een fanatieke en loyale achterban en de ambitie om snel weer te promoveren naar de Eredivisie. Dit is voor mij een goede stap voor mijn eigen ontwikkeling als doelman en als mens', laat Alblas weten.
'Onze interesse in Norbert kwam voor hem niet als een verrassing. Het contact met Norbert loopt reeds sinds de winter van het vorige seizoen. Wij waren op zoek naar een jonge, talentvolle keeper om onze laatste keeperspositie te vervullen en hij naar een plek om zich optimaal te kunnen ontwikkelen”, aldus technisch directeur Remco Oversier.

'Perfect in plaatje'

“Norbert past daarom perfect in dat plaatje. Hij is jong, enorm leergierig en bereid om zich de komende jaren onder de hoede van onze ervaren doelmannen verder te ontwikkelen. Qua doelman is hij een type dat goed aansluit bij onze speelwijze. Norbert kan en durft voor de goal te keepen, kan goed meevoetballen en beschikt over een uitstekende mentaliteit', stelt Oversier.
Met Gino Coutinho en Marco van Duin heeft NEC al twee ervaren doelmannen in de selectie. Alblas is vooral bedoeld voor de toekomst, maar zal zeker de concurrentie ook aangaan met de twee routiniers. Hij is de tiende nieuweling bij NEC na Gino Coutinho, Lartey Sanniez, Rens van Eijden, Josef Kvida, Leroy Labylle, Tom Overtoom, Joey van den Berg, Paolo Sabak en Randy Wolters. NEC huurde verder opnieuw Anass Achahbar van PEC Zwolle.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52