Ruim twee weken geen treinen tussen Ede-Wageningen en Utrecht Centraal

EDE - Er rijden vanaf zaterdag ruim twee weken geen treinen tussen de stations Ede-Wageningen en Utrecht Centraal. Reizigers kunnen in deze periode gebruikmaken van de bus of omreizen via Den Bosch.

Er wordt van zaterdag 11 augustus (01.20 uur) tot en met zondag 26 augustus gewerkt aan het spoor. Een spoordek wordt ingeschoven, wissels en sporen vernieuwd en perrons opnieuw voorzien van bestrating. Daarnaast worden twee onderdoorgangen onder het spoor ingeschoven.

Verslaggever Hans de Herdt was maandagmorgen bij station Ede-Wageningen, om de eerste forenzen op te vangen. Zijn conclusie: op een paar uitzonderingen na weten de meeste mensen dat zij de komende weken rekening moeten houden met vertraging.

Luister hier naar verslaggever Hans de Herdt:

Werken in de zomervakantie

ProRail heeft in overleg met vervoerders ervoor gekozen een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie, omdat er dan minder reizigers zijn.

Alle eerder genoemde werkzaamheden vinden plaats op locaties buiten de provinciegrenzen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: