Nieuws

Celstraf en tbs voor man die portemonnee van vrouw van 91 wilde hebben

Een 34-jarige man uit Apeldoorn moet acht maanden de cel in voor een poging tot afpersing van een 91-jarige vrouw. Ook legt de rechtbank in Zutphen hem terbeschikkingstelling (tbs) met voorwaarden op. © Pixabay
ZUTPHEN - Een 34-jarige man uit Apeldoorn moet acht maanden de cel in voor een poging tot afpersing van een 91-jarige vrouw. Ook legt de rechtbank in Zutphen hem terbeschikkingstelling (tbs) met voorwaarden op.
De man wilde de vrouw, ze liep in Apeldoorn op straat met haar rollator, dwingen haar portemonnee af te geven. Met het geld daarin wilde hij cocaïne kopen.
De hoogbejaarde vrouw bleek geen portemonnee bij zich te hebben. Zij voelde zich, zo meldt de rechtbank, erg bedreigd en had na de confrontatie lange tijd lichamelijke en psychische klachten.

Man is verslaafd

De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van tien maanden en tbs met voorwaarden tegen de man; de Apeldoorner heeft een gebrekkige ontwikkeling en kampt met ernstige verslaving. 
Omdat de man behandeld moet worden, legt de rechtbank naast de gevangenisstraf de maatregel van tbs met voorwaarden op. De celstraf valt lager uit, zodat de behandeling van de man eerder begint.
De man moet zijn slachtoffer ruim 3.800 euro schadevergoeding betalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52