Nieuws

Te veel water bij Tractorpulling Lochem, evenement begint uren later

Twee uur later dan gepland kon Tractorpulling Lochem zaterdag van start. Door de droogte was er ruim 200.000 liter water over de baan gegooid. Goed voor de baan zou je zeggen, maar die was uiteindelijk 'te nat'. © Omroep Gelderland
BARCHEM - Twee uur later dan gepland kon Tractorpulling Lochem zaterdag van start. Door de droogte was er ruim 200.000 liter water over de baan gegooid. Goed voor de baan zou je zeggen, maar die was uiteindelijk 'te nat'.
Het water is volgens de organisatie nodig om het goede vochtgehalte te bereiken. 'Met een droge baan kun je niks', aldus Gerrit Esselink van Tractorpulling Lochem. 
Bij Tractorpulling moet een trekker, met aangekoppelde sleepwagen, zover mogelijk zien te komen. De lengte van de baan is 100 meter. Heel af en toe komt het voor dat een tractor de hele baan uitrijdt. Duizenden toeschouwers waren vandaag getuigen van al het tractorgeweld. 
Bekijk reportage, tekst gaat verder onder de video
Veel problemen bij Tractorpulling, maar er werd gereden
Tractoren kun je het eigenlijk niet meer noemen. De verschillende teams zijn er vaak het hele jaar mee bezig. 'In totaal heeft deze wel 250.000 euro gekost', vertelt een deelnemer. 

Hoofdprijs 400 euro

De hele zaterdagavond wordt er nog gereden in Barchem. 'De hoofdprijs is een eurootje of 400', vertelt Gerrit Esselink van de organisatie. Het is voor de meeste dus echt een hobby. De avond wordt afgesloten met een feest in de grote tent op het terrein. 
Bekijk de ronkende tractoren
Tractors zijn los op Tractorpulling Lochem
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!