Vrouw (77) in Brummen opgepakt in Nepalese misbruikzaak

BRUMMEN - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 77-jarige vrouw ervan dat zij heeft geprobeerd een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik te bewegen zijn verklaringen in een strafzaak aan te passen. Ze is donderdag in Brummen aangehouden. Verdachte in de zaak is de 66-jarige broer van de vrouw.

De man wordt beschuldigd van kindermisbruik in Nepal. Hij werd in juni in Nepal opgepakt, nadat hij op heterdaad zou zijn betrapt met het slachtoffer, een 15-jarige jongen, op de kamer van de man in een guesthouse.

Vrouw wilde vrijdag weer naar Nepal

Volgens het OM heeft de aangehouden vrouw gesprekken gevoerd met het gezin van de jongen. Zij zou tienduizenden dollars hebben geboden in ruil voor aangepaste verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om vrijdag opnieuw naar Nepal af te reizen.

Zowel in Nederland als in Nepal doet de politie onderzoek naar de verdenkingen van kindersekstoerisme en bezit en verspreiding van kinderpornografie.

Zie ook: Nederlandse kinderpsychiater in Nepal opgepakt voor kindermisbruik (NOS)
    

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Brummen Brummen Justitie Nieuws
Deel dit artikel: