Nieuws

Politie flitst wielrenners met lasergun in Noordeinde

NOORDEINDE - De politie heeft woensdagavond in Noordeinde een verkeerscontrole gehouden vanwege de wielrenners die te hard door het dorp rijden. De actie werd gehouden op aandringen van de Belangengemeenschap Noordeinde.
Met een lasergun controleerde de wijkagent de snelheid van een aantal wielrenners. In Noordeinde geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar sommige wielrenners rijden soms met snelheden tot 50 kilometer per uur door het dorp. 
Volgens wijkagent Jan-Willem Jansen geldt de maximumsnelheid niet voor fietsers, maar moeten zij wel een ‘veilige snelheid’ aanhouden. Er werden overigens geen wielrenners op de bon geslingerd. Alle wielrenners reden (mogelijk na het zien van de agent met lasergun) rustig voorbij.
Kijk hier naar de reportage, de tekst gaat verder onder de video.
Politie flitst wielrenners met lasergun in Noordeinde
Als afsluiting onthulde wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Oldebroek een door kinderen ontworpen verkeersbord.
De politie heeft woensdagavond in Noordeinde een verkeerscontrole gehouden vanwege de wielrenners die te hard door het dorp rijden. De actie werd gehouden op aandringen van de Belangengemeenschap Noordeinde. © Omroep Gelderland
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52